Interviews

Met name voor de Boekenkrant neem ik dikwijls interviews af. Deze interviews kenmerken zich door hun focus op de psychologie van de personages en de auteur.

  • In juli 2023 interviewde ik Lex Noteboom over zijn thriller De man met duizend gezichten. “Ik vond dat zo’n interessante karakterontwikkeling: dat iemand in onze culturele context iets nastreeft wat dicht bij onze waarden ligt en dan een paar jaar later gifgas tegen zijn eigen volk gebruikt.”
  • In mei 2023 interviewde ik Nhung Dam over haar nieuwe roman Definitie van liefde. “Rose accepteert haar geschiedenis niet.”
  • In februari 2023 interviewde ik Jeroen en Boris de Leijer over hun semi-autobiografische graphic novel Naar Texas en terug. “Dit boek gaat niet over wat er met Boris aan de hand is. Het gaat eerder over de verhouding tussen vader en zoon.”
  • In september 2022 interviewde ik voor de Boekenkrant Arthur Japin over zijn nieuwe roman Wat stilte wil. “Dat mensen geld betalen om een vrouw te zien zingen, dat zie je door de eeuwen heen, daar vinden mensen toch een immoreel aspect aan zitten.”
  • In augustus 2022 interviewde ik voor de Boekenkrant kersvers Stripschap-prijswinnaar Aimée de Jongh over haar graphic novel Zestig lentes. “Ik kende niemand, ik was helemaal single, had geen kennis van de stad. En dat was fantastisch!”
  • In februari 2022 interviewde ik voor de Boekenkrant Anna Enquist over haar roman Sloop. “Ik heb het idee dat vrouwen veel makkelijker en beter schrijven over dagelijkse dingen.”
  • In augustus 2021 interviewde ik voor de Boekenkrant de gelauwerde Amerikaanse auteur Lionel Shriver over haar roman Tot de dood ons scheidt. “Ik wil niet noodzakelijkerwijs pleiten voor zelfmoord, maar ik zou graag willen dat we op een punt komen waarop iedereen kan definiëren wanneer je verdere medische behandelingen zou afwijzen, wat de grenzen zijn van je verval.”
  • In mei 2021 interviewde ik voor de Boekenkrant Ellen de Bruin (Anton Wachterprijs 2018) over haar nieuwe roman Kraaien in het paradijs. “Ik vrees dat de volgende grote strijd in de wereld gestreden gaat worden om de waarheid.”
  • In februari 2021 interviewde ik voor de Boekenkrant Lize Spit over haar roman Ik ben er niet. “Voor mij is dat de kern van het boek: dat een ziekte nooit alleen de ziekte op zichzelf is, maar ook hoe de mensen naar de zieke kijken.” Dit interview is later onder andere gebruikt als bron in een bachelorscriptie over ‘gekte’ in de millennialliteratuur.
Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag