Verhalen/poëzie

Sinds oktober 2019 schrijf ik fictieverhalen, na aangestoken te zijn door de enthousiaste manier van vertellen over literatuur van een docent moderne letterkunde. Hoewel ik relatief laat begonnen ben en pas kort schrijf, zijn mijn verhalen toch al opgevallen. Zo doorliep ik in 2022 een talententraject van het literatuurplatform Vuurland en werd ik in datzelfde jaar eveneens de eerste persoon die drie keer het Verhaal van de Maand schreef. Ook is er een verhaal van mij gepubliceerd op de site van cultureel magazine De Optimist. Vanaf de zomer van 2023 ben ik ook aan poëzie begonnen.

Hieronder een selectie van mijn gepubliceerde verhalen en poëzie.

  • IS DIT MIJN DERDE ADEM‘. Gepubliceerd op 25 december 2023 op Vuurland. Gedicht.
  • Vlekken‘. Gepubliceerd op 15 oktober 2023. Het eerste verhaal in een groepsreeks op Vuurland, over de dagen na ‘een gebeurtenis’.
  • De Afwezigen‘. Gepubliceerd op 2 juni 2023, op de site van cultureel magazine De Optimist. De redactie schrijft: ‘Waarom lijken verjaardagsfeestjes zo vaak op elkaar? En waarom is het zo vernederend om als eerste te arriveren op een verjaardagsfeestje? Wie dit al ongemakkelijke vragen vindt, staat nog heel wat te wachten in het korte verhaal “De afwezigen” van Martijn van Bruggen.’
  • Schurft en soa’s‘. Mijn laatste verhaal als Vuurland Talent, geschreven in november 2022.
  • De/Het Omslag‘. Een lang verhaal geschreven als Vuurland Talent, in (voornamelijk) oktober 2022.
  • Vergissingen.’ Mijn eerste verhaal als Vuurland Talent, geschreven in juni 2022.
  • De stand van zaken‘. Verkozen tot Verhaal van de Maand juni 2020.
  • Lola‘. Verkozen tot Verhaal van de Maand december 2020.
  • Vandaag ben ik gaan lopen‘. Verkozen tot Verhaal van de Maand mei 2020. Volgens het juryrapport zet het de lezer constant op het verkeerde been, is de spanning om te snijden en doet het aan Nobelprijswinnaar William Faulkner denken.
  • Bolster‘. Winnaar derde prijs van de zomerwedstrijd ‘Schrijf je reis’ van de bibliotheek Utrecht in de jongerencategorie. Jurylid Buddy Tegenbosch vond het verhaal ‘pareltjes van zinnen’ bevatten en beoordeelde het verhaal als ‘origineel, consistent en geloofwaardig’. Rima Orie schreef: ‘De schrijfstijl is helder, maar tegelijkertijd beeldend, zodat het verhaal als vanzelf tot leven komt tijdens het lezen. (…) Wie weet heb ik er binnenkort een collega-fantasy auteur bij!’ Het laatste jurylid Mieke van Eijsden: ‘Bolster betovert. (…) Deze zin is zó mooi, de metafoor en de parallel in het bukken, fenomenaal.’ En: ‘Wanneer de bolster barst, vliegt het kippenvel over mijn armen. Dat zoek ik in een verhaal.’

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag